Izgubili smo našeg voljenog Boška, velikog čovjeka za koga granice humanosti nisu postojale, duhovnog iscjeljitelja koji je pomjerio ovozemaljske granice dosegnuvši visine beskonačnosti. Svojim velikim srcem, mladalačkom vedrinom svog duha i toplim prodornim pogledom punim životne radosti, unosio je mir, spokojstvo i radost u naše živote. Bio je nesebični prijatelj, životni učitelj, utemeljivač nauke o životno-kosmičkoj energiji, terapeut koji je pomogao mnogima da se izliječe, po mišljenju mnogih od neizliječivih bolesti. Za nas, koji smo bili svjedoci rezultata njegovog rada upotrebom životno kosmičke energije, on je bio svetac. Medjutim, on se sa ovim ne bi složio, skromno tvrdeći da svako ko zasluži, uz dovoljno truda može da savlada i pravilno primjeni ova pravila. Bio je i ostaće Božji dar.
 
Nije htio da bude slavan i da se bavi sa ezoteričnom ili psihološkom popularistikom, nego pronalaženjem istine, duhovnog znanja, kojeg je kao hobi razvijao preko pet decenija. Bio je neprihvaćen od većine u svom prostoru i turbulentnom vremenu, ali to nas ne čudi, jer duhovno nerazvijeni pripadnici zapadne civilizacije nisu u stanju da pojme stanje razvijene svijesti koje mu je omogućavalo rad na nivou duša.
 
Poštovao je tuđa dostignuća a uz opredeljenost za dobro ostao je slobodan i nezavisan u svojim autentičnim djelima. Kako je rekao da svaki svjestan i dobronamjeran rad donosi kvalitetan rezultat. Prolazujoći kroz bol i patnju sa dubokim saosjećanjem, ostao bi hodati ponosno i istrajno svom radnim putem. Izlažući sebe dodatnim rizicima, požrtvovano je pomagao svima i pružao oslonac koji su mu se za pomoć obratili, pa čak i onima koji ga nisu prihvatali ili ismjevali. Borio se je protiv zla koje toliko sprečava normalan život da  je pokušao na svakom koraku da ga neutralizuje, spasi pojedinca od njegovog vlastitog ili tudjeg. Njemu je najvažnije bilo da su svi zdravi i srećni. U tome se ogleda njegova veličina. Posvetio je svaki život kojeg se dotakao. Ljubav, iskrenost i poštenje su krasili njegov odnos prema svakom biću.
 
Prije nego smo ga upoznali, gledali smo, a nismo vidjeli, osjećali smo, a nismo znali. Pomogao nam je da spoznamo sebe i univerzalnu istinu. Izveo nas je iz tame, pokazavši nam svjetlost na kraju tunela. Danas smo zahvaljujući njemu bolji ljudi svjesni da moramo da poštujemo zakone prirode. Bio nam je kao otac. Radovali smo se svakom susretu sa njim koji je bio blagotvoran. Nije dijelio savjete, nego je kroz razgovor sa pacijentom, provokacijom i upozoravanjem uz primjenu terapije omogućavao pacijentu da sagleda istinu i sam sa zdravim pogledom i čistom energijom savlada problem i zdravstvene poteškoće.
 
Nesebično je podjelio svoja otkrića o životnoj energiji koje karakteristike je definisao na svom visokom zaključnom nivou reinkarnacije. U svojim knjigama objasnio je duhovna pravila sa čijom primjenom se vraća primanje kosmičke energije potrebne za život na zemlji u svim oblicima. Djelovao je sistematski i eksperimentalno po principima nauke da bi došao do zakonitosti. Bio je genije. Svakome radu, poslu, hobiu pristupao je pažljivo, vrhunski i pedagoški, od tehničkih nauka, kraljevskog radioamaterizma, kriptozaštite; jedrenja na starim i modernim jedrlicama, surfovanja, kolekcionarstva, poznavanja gradjevinarstva, istorije, politike, psihologije i pisanja.
 
Njegovi radovi stvoreni u saradnji sa zakonima prirode su jednostavni i vječni. Njegovih pet knjiga o postojanju i liječenju otvorila su vrata u tajna saznanja novog doba 21. vijeka.
Posle završene Kotorske gimnazije  živio je i radio najviše u Sloveniji i Crnoj Gori. Ipak  komunicirao je sa cijelim svijetom. Kaao što je znao da kaže, ako hoćeš da upoznaš svijet moraš da sjediš na jednom mjestu . Nama, njegovim učenicima je to bilo iznenada, iako nam je on to nagovjestio. Znao je da je njegova duša ispunila svoj zadatak na zemlji. Sahranjen je u rodnoj Dobroti, miloj Boki.
Ostaće vječno prisutan u našim srcima i mislima. Više nego ikada se čuju njegove poučne riječi i šale, pamtićemo ga po blagom osmijehu, dobrim plavim očima, toplim dlanovima, sigurnom zagrljaju i osjećaju bezuslovne zaštićenosti kojom je zračio.
 
Hvala Ti za sve. Oprosti za ono što nije bilo u redu. Mir sa tobom.
 
Tvoji Zahvalni pacijenti i učenici i svi oni kojima si pomogao i bio nadahnuće bezuslovne ljubavi.