Božidar Djurica
autor

Božidar Đurica,
JE PRVI U SVIJETU ODKRIO ENERGIJU KOJA NAM DAJE ŽIVOT, DEFINISAO NJENE KARAKTERISTIKE I UPOTREBIO JE ZA (IZ)LIJEČENJE I ODRŽAVANJE ZDRAVLJA.

Pregled energetskog načina liječenja zahtijeva da kroz tretmane ispunimo obadva načina liječenja: medicinski sistem i energetski sistem gdje su moja pravila postavljena na empiriskoj osnovi i redovno daju uspješnu i opšte prihvatljivu metodu liječenja. Odabrana metoda djelovanja sa životno-kosmičkom energijom, koju sam opisao u moje tri prijašnje knige o liječenju sa tom energijom izvodi se na osnovu naučno postavljenih kriterijuma koje uspostavljaju mjerenja energetskih ili duhovnih stanja i transformacijska pravila, definisana kao aksiomi, koji u praksi uvijek daju odlične zdravstvene rezultate.

Moja metoda rada sa životno-kosmičkom energijom je postavljena u tri stepena ili tri koraka:

1. izmjerimo određeno energetsko stanje, koje ujedno predstavlja i zdravstveno stanje mjerenog organa ili organizma,

2. izmjereno energetsko stanje u primjeru bolesti, kada nema dovoljno energije, izliječimo, ili tačnije rečeno popravimo energetsku situaciju, upotrebom transformacijskih pravila, tako da na oboljelom organu usmjerimo, kanališemo dodatno potrebnu energiju i

3. na kraju terapije izmjerimo rezultate našega terapeutskog djelovanja, to jest energetske postupke kontrolišemo, da ustanovimo da li je tijelo na mjestu liječenja dobilo potrebnu energiju i da li to stanje količinski izražava energiju zdravog organa.

Uskoro poslije liječenja, kada se energije izjednače ponovo kontrolišemo stanje i ako organi pokažu zdravo energetsko stanje postupak liječenja je time završen.

Možemo zaključiti da se u zadnjih nekoliko stoljeća pravilno razmišlja i pokušavaju se definisati parametri energije, koja nam daje život na zemlji. Na zapadu i istoku, na različitim krajevima svijeta, naučnici pokušavaju da definišu energiju života, pokušavaju je kanalisati i dokazati da čovjek može da živi bez hrane i neko vrijeme bez vode.

Sa time se želi usmjeriti misao i interes, dati upozorenje da postoji neka energija, koja je uvjek prisutna u organizmu i koja stvara uslove za naš život na zemlji. Tu energiju ja sam imenovao za životno-kosmičku energiju i opisao svoja saznanja i njene karakteristike u tri knjige. U praksi ta božanska i univerzalna energija potvrđuje:

i još mnogo toga praktičnog i teoretskog, sve sa namjerom da se dostigne cilj za novi pogled na naš život, njegov izvor i sistem funkcioniranja.

Životno-kosmička energija, predstavlja savremeni pogled i pionirski rad na području energija, koje su nam potrebne za život i za božanski sistem liječenja u korist života bez bolesti i za sreću u životu.