Knjige

ŽIVOTNO-KOSMIČKA ENERGIJA:

I. DIO: BOŽANSKI UTICAJ SVEMIRA, 142 str.
OSNOVNI ZAKONI
“Um je ubica istine,
neka učenik ubije ubicu”

U prvom dijelu, prvoj knjizi ovoga projekta, prikazane su prirodne zakonitosti, pravila transformacija, koja nam omogućavaju uspješan rad na energetskom nivou in uspješno kanalisanje životno-kosmičke energije, koja daje život svakome na našoj planeti. Sam naziv «životno-kosmička energija» nije statičan, jer tu energiju možemo nazivati i drugim imenom, ali moramo biti svjesni da je u pitanju energija ili neka sila – možda bog, stvaralac, priroda ili slično, te da omogućava životne prilike koje poznajemo danas na Zemlji.

Metoda rada je naučna, a sistem određujemo pomoću mjerenja koje nam omogućuje određivanje parametara iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, kao i mogućnost samokontrole, nezavisnog rada i rada na daljinu. Ako pažljivo razmotrimo kompletnu materiju sa kojom ćemo se u ovim mojim knjigama susresti, samo transformacijska pravila predstavljaju dio koji nema dostupno objašnjenje. Ipak, svaki će početnik na putu terapeuta ustanoviti da ta pravila zaista uspješno djeluju.

II. DIO: ŽIVOT BEZ BOLESTI, 2cg-ii-dio20 str.
LIJEČENJE ENERGETSKOG I FIZIČKOG TIJELA
“Svakom onom, kojemu je dato da može da liječi, liječenja mu niko ne smije osporavati ili zabraniti.”

Logika i sveobuhvatni pristup liječenju su opisani u drugom dijelu, odnosno u drugoj knjizi. Obuhvata ljekarske aktivnosti na energetskom i fizičkom tijelu. Prilikom liječenja energetskog tijela, mi liječimo uglavnom uzroke bolesti i stvaramo energetske uslove za zdrav život. Sa druge strane, liječenjem fizičkog tijela saniramo posljedice koje ostavlja bolest na organima tijela i pomažemo imunološkom sistemu da se sam obračuna sa bolešću. Prvi dio, razvoj ili uzrok bolesti, odnosno oštećenje aure, i drugi dio, napredovanje oštećenja, locirani su na energetskom nivou. Međutim, kada dođe do trećeg dijela i nastajanja posljedica, oštećenja na organima ili sistemima tijela, tada je bolest locirana na fizičkom nivou. Liječenje životno-kosmičkom energijom na fizičkom tijelu, u trećem dijelu razvoja bolesti, u potpunosti je usklađeno sa djelovanjem klasične medicine odnosno nauke, što znači da je moguće njihovo paralelno dopunjavanje, iako energetskom liječenju medicina nije potrebna, osim u ovim slučajevima kada je bolest već uništila određeni organ tijela, što zahtijeva sveobuhvatnu pomoć bolesniku.

cg-iii-dioIII. DIO: ZDRAVLJE JE SREĆA, 232 str.
PRIMJERI IZ PRAKSE
“Upotreba duhovnih programa u materijalnom svijetu ima za poslejedicu satanizam ili crnu magiju.”

U ovom trećem dijelu, trećoj knjizi o životno-kosmičkoj energiji, prikazani su praktični primjeri liječenja, koji uglavnom daju smjernice za lično duhovno napredovanje. Teško je obuhvatiti moje cjelokupno višegodišnje iskustvo, pa su primjeri u knjizi svrstani sistematično, redom, i prilagođeni postupcima za obrazovanja terapeuta. S obzirom na mogućnosti metoda otkrivanja sistemom mjerenja događaja iz prošlosti, dajem ovde pojedine primjere iz mojih pisanih statističkih izvora, koji omogućavaju otkrivanje uzroka mnogih neriješenih nesreća, bolesti, tragedija i teških povreda.

Svi primjeri imaju isključivu namjenu pomaći u terapeutskom radu i u ličnom sagladavanju materije duhovnih dimenzija, i nije ih moguće drugačije tumačiti.

Sva tri dijela, odnosno sve tri knjige ovog projekta, prilagođeni su obrazovanju kadrova za terapeute sa životno-kosmičkom energijom. Mogu se upotrijebiti i kao priručnici za praksu ili kao informacije o određenom pogledu na izuzetno opširnu materiju postojanja energija oko nas, koje su neophodne za postojanje života. Isto tako, sa ovim djelima ispunjava se osnovni cilj, da metodu rada i izvornu energiju upotrebljavamo za održavanje zdravlja, odnosno da uslijed bolesti i ugroženosti tijela, odredjeno neprimjereno energetsko stanje ozdravimo i povratimo u prvobitno stanje zdravog organizma.

Comments are closed.