Predgovor u 4. knjigi

Što je to životno-kosmička energija prvo je pitanje,

koje postavlja svaki pacijent kada osjeti božanski uticaj liječenja, kandidat za terapeuta kojemu uspijevaju transformacije energija, čitaoc moje tri knjige o liječenju sa tom božanskom energijom a i svi oni koji su od prijatelja čuli za pozitivno djelovanje energijske hrane na naš organizam. Ali nije samo to u pitanju, prisutna je i sumnja u postupak primanja te energije u naše tijelo, ko vodi taj proces, zašto smo živi, kakva je uloga duše, mozga i programa koje formiraju geni u DNK strukturi. Potrebno je razumijevanje dvostrukih komandi, duše i ega, koje upravljaju preko mozga i njihovog odaziva, koji nam daje osnovu za presuđivanje o karakteru i ponašanju pojedinaca u svojoj okolini, što je posebno značajno u procesu liječenja loših karaktera.

Na kraju se postavlja pitanje kako uspjeti u duhovnom razvoju ličnosti i usvojiti shvatanje da nam mentalna hirurgija uspijeva; kakav je to svijet energija i zašto su na najvišem nivou svijesti, na nivou duša, zakoni čvrsto definisani a lako upotrebljivi za liječenje; zašto moramo poštovati zakone prirode, zakone našeg univerzuma ali boga.

U ovoj knjizi sam pokušao da dam odgovore na ta pitanja i pružiti svoje znanje i pomoć svakome ko želi da duhovno napreduje a ujedno sam upozorio svoje čitaoce na stranputice koje postavlja ego i na pogrešna učenja nekih duhovnih škola i univerziteta, kratkih tečajeva i pogrešnih interperetacija ezoteričnih tehnika istoka.

*

 

 

Comments are closed.