5. knjiga o prostorijama

*

Cilj ove moje nove knjige nije opisati i analizirati sva postojeća energetska zračenja koja možemo da otkrijemo na terenu, opisati njihov izvor i analizirati njihove energetske dimenzije. Materija je u knjizi predstavljena i obrađena na takav način da pomogne svakom terapeutu u njegovom radu i da mu omogući uspješno liječenje odnosno ozdravljenje prostorija. Prostorije stana su mjesta đe se nalaze različiti uzroci za mnoge nastale bolesti i radi uspješnog liječenja potrebno je te uzroke neutralizovati. Naravno, svakom pacijentu nije potrebno liječiti njegov stan, međutim, za slučajeve kada se poslije terapije bolest povrati ili u slučajevima težih, za medicinu neizlječivih bolesti, to moramo učiniti, jer se u većini primjera jedan od uzroka za bolest nalazi upravo na tom mjestu.

 

Iz poznate ezoterične i duhovne literature možemo saznati da su mnoga energetska stanja dobila fizički oblik, da formiraju određene dodatke tijelu sa dobrim i lošim osobinama. Ponašanje tih energija, kao što su duše, elementali, programirana energetska tijela i slično, ima prilično jak uticaj na stanare, oni postaju zavisni od njih: teško ih je klasifikovati po njihovim zajedničkim osobinama pošto uzrokuju različite posledice. Ljudi boluju i umiru na razne načine i u većini slučajeva neprirodno, tako da su duše onih koje ostanu vezane na zemlji opterećene određenim obavezama. Najlakše terapeutski operišemo sa energetskim oblicima iz ljudskog izvora kao što su zlo, dominantnost, prokletstvo, vampirizam i crna magija, jer imaju svoj izvor na fizičkom nivou: obračun sa takvim energijama je vrlo uspješan.

 

Svaka aktivnost terapeuta na terenu mora imati obzira i posebnog poštovanja prema energetskim oblicima sa kojima ima kontakt. Neke energije treba ozdraviti; ima duša koje ne smijemo dirati ili odstranjivati; za odgovorne duše moramo dobiti odobrenje za rad sa njima, ako želimo da ne utiču na okolinu; i ne na kraju, neke duše su višeg ranga i to treba poštovati. Ako treapeut prilikom rada na terenu želi imati uspjeh bez posledica za svoje tijelo i život, on mora uzimati u obzir hijerarhiju energetskih stanja; mora imati dovoljno odgovornosti za svoje djelovanje na nivou duša i mora imati poštovanje na višim nivoima svijesti.

 

*

 

Comments are closed.