Ako i površno pogledamo stanje kod nas ustanovit čemo, da se nude sve više i više različitih alternativnog tehnika za pomoć bolesniku kod liječenja. U tom haosu su moja iskustva, poslije višegodišnjeg rada, posvećivanja različitih tečajeva, asistiranja pri radu svojih kolega, da sam primjetila, da su alternativni ljekari na udaru vlastitog zdravlja, lične kvalitete i dužine života. Bilo koja poznata alternativna tehnika daje zaista dosta dobar rezultat, međutim su prilično usko usmjerene ili stvaraju na terapeuta i pacijenta neželjene posledice, posebno u primeru kada alternativac nema pravilan odnos do liječničkog tretmana.

U prezentiranoj knjizi nam autor otkriva fantastičan i nov nauk, sa kojim možemo oplemenititi svaku tehniku lječenja i to bez vanjskih pomagala. Upotrebom izvorne svemirske energije, koja nam daje život, omogućava nam da sami kontroliramo stanja prije i poslije liječenja. Da je njegova tvrdnja tačna i da zavisimo od prikazane kosmičke energije dokazuju mnogi empirični poduhvati naučnika, kao i mnogih pojedinaca koji su se pojavili u svijetu i dokazuju da je moguće živjeti bez hrane i vode.

Prednost upotrebe životno-kosmičke energije kod liječenja je u tome, da nema nikakvih  posledica na sudionike kod terapije: odstranjuju se uzroci, koji su proizveli slabo stanje i dovede se čista energija vlastitom odbrambenom sistemu, da bolesnik sam savlada konflikt i bolest.

Pacient poslije terapije dobije volju do života i blokira djelovanje svakodnevnih stresova na organizam. Zatim slijede vrlo brza i nevjerovatna ozdravljenja na svim mogućim razinama kreiranja. U većini primera dovoljno je jedna tj. mali broj terapija, najviše do pet, osim u primeru liječenja teških posledica, koje bolest pušta na ljucki organizam. Sa traženjem uzroka bolesti najčešće pronađemo programirane upade, gdje se uzroci za bolest nalaze van pacientovog organizma, pa je za uspjeh liječenja potrebno još očistiti i stanarske prostorije kao i radno mjesto od škodljivih energeckih uticaja.

Boško liječi i vodi tečajeve za obrazovnje terapeuta sa životno-kosmičkom energijom u različite kraje kod nas i u inostranstvu, u inostranstvu također liječi i koristi metodu daljinske terapije njemu svojstvene. Njegov vrhunski doprinos je uspješno skidanje crne magije, uroka i proklestva, koji su najjači uzroci za teška oboljenja i slom organizma. Liječi sa originalnom metodom misaonih iskri, do koje po njegovi izjavi, koji više od četrdeset godina studira okultne nauke, najlakše savladati preko postupnog upoznavanja zapadne ezoterične nauke hermetizma. U sažetom tekstu priručnika nas upoznaje: od poznatih zapadnih sistemov tradicionalne medicine do otkrića djelovannja osnovnih zakona kosmičke energije, ukomponiranih u kratke liječničke transformacije.

Prva od tri pripremljene knjige je izuzetan doprinos ezoterični literaturi kod nas. Otkriva nam nov kontakt nauke i duhovnosti preko popravka geneckih mutacij, svima zainteresiranim za duhovno rast, pa sa istrajnim radom i posmatranjem nudi mogućnost upoznavanja istine.

Irena Golouh, terapeut