Ne postoje jezik kojim se može opisati naš voljeni  Boško i ne postoje riječi da opišu veličinu onoga što je on altruistički dao čovječanstvu.

Počastvovan sam i zahvalan što sam imao priliku da ga upoznam prije nego što je preminuo. Sa svojim  terapijama, literaturom i podučavanjem, on je stavio tačku na moje bespomoćno traganje za izlječenjem i dao mi je dogovore koje sam dugo tražio.

Sa svojim više od  40 godina iskustva, istraživanja i napornog  rada, Boško je uradio veliki domaći zadatak za čovječanstvo i nadam se da će  čovječanstvo, u nekom trenutku doći do Boškovih pronalazaka i da će se ovo znanje implementirati u većini naučnih oblasti i društvenih struktura.

Vjerujem da  znanje koje je Boško podjelio sa nama, može da potisne čovječanstvo hiljadu godina naprijed u razvoj većine oblasti, a posebno u oblasti medicine i psihologije. Njegov sistematski metod se može koristiti kao univerzalno sredstvo za poboljšanje svako aspekta života i može da obogati rad svake osobe koja želi da sprovede ovo znanje u svojoj profesiji.

Nikada neću moći dovoljno da zahvalim Bošku za sve što je dao meni i svima nama.

Ono čemu nas je učio je bukvalno neprocjenjljivo.

Hvala ti dragi Boško što si nam pokazao put svjetlosti.

Ali